persoonlijk

Bij de cursus ‘Trick Dog’ bepaal je uit een lijst zelf welke trucs voor jou en je hond leuk, handig en uitdagend zijn.

aanpasbaar

Elke truc is makkelijk aan te passen aan de mogelijkheden van jou en je hond. Daarmee is Trick Dog geschikt voor elk baasje en elke hond!

concreet

Jij en je hond werken gericht naar wereldwijd erkende titels toe als tastbare bewijzen van je onderlinge samenwerking en communicatie.

flexibel

Er is geen vaste begin- en einddatum, dus je kan jou en je hond aanmelden wanneer ’t jullie uitkomt. En je volgt alleen het aantal lessen dat jullie nodig hebben.

Met ’trick dog’ spelenderwijs commando’s aanleren en titels behalen

De cursus ‘Trick Dog’ geeft jou de handvatten om met je hond internationaal erkende titels te behalen. Je krijgt begeleiding bij de vijf verschillende niveaus waar Trick Dog uit bestaat, bij de trucs die aan elk niveau gekoppeld zijn en bij de beoordeling van die trucs. Het resultaat:

 • Je leert je hond allerlei leuke commando’s aan.
 • Jij en je hond behalen internationaal erkende titels.
 • Je versterkt al trainend en spelenderwijs de band met je hond.

Bovendien werken jij en je hond met de cursus ‘Trick Dog’ geheel op eigen tempo, want je bepaalt zelf welke lessen jullie bijwonen. En of jullie liever in een groep of in een privéles werken. Dat maakt Trick Dog geschikt voor elke baas en hond.

Hoe is de Trick Dog-cursus opgebouwd?

Volg lessen wanneer dat jou uitkomt

De cursus ‘Trick Dog’ volgen jij en je hond helemaal op eigen tempo. Je betaalt namelijk niet voor een heel pakket aan lessen, maar alleen voor de lessen die jij en je hond volgen. Sluit je liever aan voor begeleiding bij alle Trick Dog-titels? Of juist wanneer jullie bij een specifieke truc vastlopen? Op die manier volg je alleen de lessen die voor jou en je hond nuttig zijn.

Kies tussen groepslessen en privélessen

Niet alleen kies je wanneer je lessen volgt, maar ook hoe je de Trick Dog-lessen volgt: in groepsvorm of een-op-een. In groepsvorm verfijn je de samenwerking met je hond in de dynamiek van een groep en leren jullie ook oog voor elkaar te hebben wanneer jullie in een prikkelrijke omgeving zijn. Vind je een-op-eencontact met je trainer fijner? Of heeft je hond moeite met bijvoorbeeld soortgenoten? Meld je dan aan voor privélessen. Op die manier kan elk baasje en hun hond Trick Dog-titels behalen.

Wat is Trick Dog?

Trick Dog is een initiatief van de organisatie Do More With Your Dog! Met Trick Dog versterk je spelenderwijs de positieve interactie en nauwe samenwerking tussen jou en je hond. Samen werken jullie aan trucjes in vijf toenemende moeilijkheidsgraden, behalen jullie per graad een Trick Dog-titel en werken jullie toe naar de top.

Behaal met je hond de vier Trick Dog-titels

Trick Dog is onderverdeeld in vijf verschillende niveaus. Hoe hoger het niveau, hoe meer jullie communicatie en samenwerking op de proef wordt gesteld. De vijf niveaus zijn:

 1. Novice, voor beginners;
 2. Intermediate, voor gevorderden;
 3. Advanced, voor vergevorderden;
 4. Expert, voor experts;
 5. Champion, voor zij die Trick Dog helemaal onder de knie hebben.

Per niveau voeren jij en je hond een specifiek aantal trucs uit. Hebben jullie de trucs goed uitgevoerd? Dan behalen jullie de Trick Dog-titel van dat niveau en gaan jullie door naar het volgende niveau!

Haal het meeste uit Trick Dog met de Master-titels

Wil je het meest uit elke titel halen? Werk dan met je hond aan de Trick Dog Master-titels. Deze titels krijg je wanneer jij en je hond extra tijd investeren om meer trucs per niveau aan te leren. Ook bij de Trick Dog Master-titels geldt dat jij en je hond bij Novice beginnen en zo naar de top toewerken.

Ga voor goud met de Trick Dog Champion-titels

Uitblinken met je hond doe je met de Trick Dog Champion-titels. Zodra jullie de Expert Trick Dog-titel in huis hebben, komen jullie in aanmerking om jullie trucs op hoog niveau te laten zien. Wanneer jij en je hond dit punt bereikt hebben, steken jullie met jullie samenwerking, communicatie en band met kop en schouders boven de rest uit.

Trick Dog voor fokkers

Voor fokkers van honden met Trick Dog-titels is er een nakomelingentitel. Als je een fokteef of -reu hebt waarvan de hond en de nakomelingen samen minstens 10 Trick Dog-titels hebben behaald, kan je voor die hond via Paws of Pride de nakomelingentitel aanvragen.

Behaal de prestigieuze Triple Crown-titels

De Triple Crown-titels behalen jij en je hond wanneer jullie naast Trick Dog-titels ook titels halen voor Fitness met je hond en Stunt Dog. Bij Fitness met je hond werk jij aan de fysieke conditie van je hond. Bij Stunt Dog leer je met je hond verhalen te vertellen door oefeningen en trucs tentoon te stellen.

En het leuke is: net als bij Trick Dog zijn Fitness met je hond en Stunt Dog voor elke hond geschikt. Dus ook als je hond specifieke aanpassingen nodig heeft, vanwege bijvoorbeeld leeftijd of ziekte. Samen met je trainer kan je dan gemakkelijk de oefeningen aanpassen aan jou en je hond.

meld jou en je hond aan voor de cursus ’trick dog’

meld je aan voor een groepsles

Er staat momenteel niets gepland.

meld je aan voor een privéles

Door drukte is het momenteel helaas niet mogelijk om je hiervoor aan te melden. Wanneer we weer plek hebben, kun je je weer aanmelden. Neem dus voor een update regelmatig een kijkje op deze pagina!

Over de cursus ’trick dog’

De cursus ‘Trick Dog’ is geschikt voor:

 • honden van minstens 8 weken oud;
 • honden die sociaal naar andere honden toe zijn.

De kosten van de cursus in groepsvorm:

 • Heb je een strippenkaart? Dan is 1 les van 50 minuten gelijk aan 1 strip.
 • Heb je geen strippenkaart? Dan betaal je € 22,50 per groepsles van 50 minuten.

De kosten van de cursus als privélessen:

 • Heb je een strippenkaart? Dan is 1 les van 30 minuten gelijk aan 2 strippen.
 • Heb je geen strippenkaart? Dan betaal je € 45,00 per privéles van 30 minuten.

Voor elke Trick Dog-titel betaal je een certificaat en een lintje:

 • De titels Novice, Intermediate, Advanced en Expert kosten 1 strip of € 22,50 per titel.
 • De titels Novice Master, Intermediate Master, Advanced Master en Expert Master kosten 1 strip of € 22,50 per titel.
 • De titels Champion en Grand Champion kosten 4 strippen of € 100,00 per titel.

Tip!
Je bent goedkoper uit wanneer je een strippenkaart aanschaft in plaats van voor elke les en elke titel los te betalen.

Bekijk andere cursussen van Paws of Pride

Bij Paws of Pride hebben we een boel cursussen voor jou en je hond . Heel veel hiervan kun je prima combineren met Trick Dog. Of je nou bijvoorbeeld verder de gehoorzaamheid van je hond wil trainen, speelsgewijs jullie samenwerking naar een nóg hoger niveau wil tillen of je maatje een grote hulp in en om het huis wil maken.

Combineer ’trick dog’ met een van onze andere cursussen

Cursus ‘Fitness voor je hond’

Versterk met gerichte oefeningen het fysieke welzijn van je hond en behaal internationaal erkende Fitness-titels.

Cursus ‘Stunt Dog’

Vertel verhalen met je hond door oefeningen en trucs tentoon te stellen en behaal internationaal erkende Stunt Dogtitels.

Cursus ‘Puppy Power’

Leg de beste basis voor een goede band met je puppy en help je pup op te groeien tot een kalme, zelfverzekerde, stabiele hond.

Cursus ‘Basisschool’

Werk al trainend aan jullie onderlinge relatie en oefen de basiscommando’s die voor jullie nuttig zijn.

Cursus ‘Middelbare school’

Til jullie samenwerking naar een volgend niveau en werk aan commando’s waarmee jullie de wereld veilig navigeren.

Cursus ‘Hogere school’

Richt je op gevorderde niveau’s en werk aan een samenwerking waarmee jullie met kop en schouders boven de rest uitsteken.

Cursus ‘Concept training’

Bereid je hond spelenderwijs voor op de uitdagingen die het leven met zich meebrengt—voordat deze uitdagingen zich voordoen.

traject ‘Huishond PLUS’

Maak van jouw maatje een grote hulp in en om het huis—van voorwerpen oppakken tot nachtmerries signaleren.

Cursus ‘Acteren kun je leren’

Je hond schittert op het grote doek met de juiste vaardigheden en internationaal erkende certificaten.

Cursus ‘Funlessen’

Verras jezelf én je hond met in elke les een andere activiteit. Waar gaat dat staartje sneller van kwispelen?