UITDAGEND

Met de hondencursus ‘De Hogere School’ werk je aan de vergevorderde commando’s die voor jullie het nuttigst zijn. Zo til je de samenwerking met je hond naar het hoogste niveau.

WELZIJNSGERICHT

Alles wat we bij HKC Paws of Pride doen, draait om het welzijn van jou en je hond. Daarom leren we jou tijdens de hondencursus ‘De Hogere School’ je hond op een positieve, speelse en veilige manier te trainen.

PERSOONLIJK

Ook tijdens groepslessen krijg je persoonlijke begeleiding van je trainer. Op die manier halen jij en je hond het meest uit de hondencursus ‘De Hogere School’.

FLEXIBEL

Bij de hondencursus ‘De Hogere School’ sluit je aan wanneer jij dat wil en volg je alleen het aantal lessen dat jullie leuk vinden en nodig hebben.

Volg de hondencursus ‘De Hogere School’ voor een optimale samenwerking

De hondencursus ‘De Hogere School’ is er voor de honden en hun baasjes die al hard gewerkt hebben aan een stevige fundering voor hun samenwerking. Bijvoorbeeld tijdens de cursus ‘De Middelbare School’ (of een soortgelijke cursus).

Hier bouw je verder op voort door je tijdens de hondencursus ‘De Hogere School’ te richten op:

  • de unieke karaktereigenschappen van jou en je hond;
  • jullie sterke punten en leerpunten voor een optimale samenwerking;
  • vergevorderde commando’s waarmee jij en je hond op een leuke, veilige en zelfverzekerde manier de wereld navigeren.

Welke commando’s jullie aanleren, bepalen jullie aan het begin van de hondencursus ‘De Hogere School’. En de cursus begint wanneer dat voor jou uitkomt. Jij en je hond kunnen namelijk bij elke les instromen.

Ook volgen jullie geen vast aantal lessen, maar alleen het aantal dat jullie nodig hebben om jullie doelen te behalen. Doelen behaald? Dan slagen jullie voor de hondencursus ‘De Hogere School’.

Wat leren jullie precies tijdens de hondencursus ‘De Hogere School’?

Bij Paws of Pride richten we ons op de relatie tussen jou en je hond – en op hoe je het meeste uit jullie relatie haalt. Een goede band begint bij een soepele samenwerking die in allerlei omstandigheden standhoudt. Met de cursussen ‘De Basisschool’ en ‘De Middelbare School’ heb jij al flink wat kennis in huis over hoe je op een positieve en speelse manier met je hond in contact blijft.

Daarom dagen we jullie bij de hondencursus ‘De Hogere School’ nog meer uit. Bijvoorbeeld door met vergevorderde commando’s aan de slag te gaan. Deze commando’s bepalen wij niet vóór jou, maar mét jou. Want jij weet het best waar in jullie samenwerking winst te behalen valt – en dus hoe je met de hondencursus ‘De Hogere School’ werkt aan een nog betere band met je hond.

Optimale samenwerking met je hond

Na de kennis die jij en je hond met de cursus ‘De Middelbare School’ hebben opgedaan, draait ’t bij de hondencursus ‘De Hogere School’ erom jullie samenwerking tot in het fijnste niveau uit te diepen.

Je leert je bijvoorbeeld bewust te worden van de sterke kanten én de leerpunten van jou en je hond. En je leert in welke situaties die sterke kanten en leerpunten het meest opspelen.

Zelf vergevorderde commando’s kiezen

Voorbeelden van vergevorderde commando’s die jullie samenwerking tijdens de hondencursus ‘De Hogere School’ op de proef stellen – en daarmee verfijnen – zijn ‘volgen’ en afstandswerk. Terwijl je hond leert om op commando bij je in de buurt te blijven, draait het bij afstandswerk erom dat je hond ook wanneer die verder weg van jou is in contact met je blijft.

Welke commando’s jullie verder trainen, bepaal je zelf. Misschien heb je zelf concrete vergevorderde commando’s in gedachten die bijvoorbeeld in het dagelijks leven heel nuttig voor jullie zijn. Of je hebt verschillende ideeën die je graag tijdens de hondencursus ‘De Hogere School’ met de trainer overlegt. Want jij weet het best waar jij en je hond het meest aan hebben.

Hoe is de hondencursus ‘De Hogere School’ opgebouwd?

De hondencursus ‘De Hogere School’ bouwt voort op de kennis die jij en je hond tijdens ‘De Middelbare School’ hebben opgedaan. Heb je deze cursus niet gevolgd, maar heb je wel lessen gevolgd bij een andere hondenschool? Neem contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Net als bij de meeste lessen van Paws of Pride, kan je ook bij de hondencursus ‘De Hogere School’ vanaf elke les instromen. Bovendien bepaal je zelf wanneer en hoe vaak je een les volgt en hoeveel lessen jullie in totaal volgen.

Jullie volgen bijvoorbeeld alleen het aantal lessen dat jullie nodig hebben om de vooraf gestelde doelen te bereiken. Of jullie volgen alleen het aantal lessen dat jullie leuk vinden. Tijdens de hondencursus ‘De Hogere School’ werken jij en je hond dus volledig op jullie eigen tempo.

De hondencursus ‘De Hogere School’ volgen met groepslessen

De meeste hondencursussen, waaronder ‘De Hogere School’, vinden plaats in groepsvorm. Door groepslessen leren jij en je hond namelijk jullie samenwerking ook in een prikkelrijke omgeving in stand te houden, bijvoorbeeld wanneer jullie omringd zijn door andere honden.

Wel is het voor de groepslessen belangrijk dat je hond sociaal is naar soortgenoten toe. Twijfel je of de groepslessen bij jullie passen? Neem dan contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen ook jij en je hond gewoon meedoen aan de hondencursus ‘De Hogere School’. 

De groepslessen van Paws of Pride kenmerken zich namelijk door een hoge mate van persoonlijke begeleiding, waardoor je hond tijdens de hondencursus ‘De Hogere School’ op een veilige en positieve manier en onder begeleiding soortgenoten leert accepteren.

Om persoonlijke begeleiding tijdens groepslessen te garanderen, werken we met een beperkt aantal deelnemers per les. Meld je daarom op tijd aan, zodat je zeker weet dat je met de hondencursus ‘De Hogere School’ werkt aan een optimale samenwerking met je hond wanneer het jou uitkomt.

De hondencursus ‘De Hogere School’ volgen met privélessen

Als jij – of je hond – liever geen groepslessen volgt, dan meld je jullie gewoon aan voor een privéles. Tijdens de privélessen werk je aan dezelfde doelstellingen als dat je tijdens groepslessen van de hondencursus ‘De Hogere School’ zou doen.

Het verschil? Jij en je hond trainen met minder prikkels of vooral met voorspelbaardere prikkels. En je hebt een-op-eencontact met je trainer, waardoor die de gehele les de volledige aandacht voor jou en je hond heeft.

Meld jou en je hond aan voor de hondencursus ‘De Hogere School’

meld je aan voor een groepsles

Er staat momenteel niets gepland.

meld je aan voor een privéles

Door drukte is het momenteel helaas niet mogelijk om je hiervoor aan te melden. Wanneer we weer plek hebben, kun je je weer aanmelden. Neem dus voor een update regelmatig een kijkje op deze pagina!

Over de hondencursus ‘De Hogere School’

De hondencursus ‘De Hogere School’ is geschikt voor:

  • honden vanaf 8 weken oud;
  • honden met het certificaat ‘De Middelbare School’;
  • baasjes met besef van het individuele karakter van hun hond.

Als jij en je hond op een andere hondenschool lessen hebben gevolgd en je de hondencursus ‘De Hogere School’ wil volgen, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Verder is het voor de groepslessen belangrijk dat je hond sociaal is naar soortgenoten toe. Twijfel je hierover? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Of schrijf je in voor een privéles.

De kosten van de hondencursus ‘De Hogere School’ in groepsvorm:

  • Heb je een strippenkaart? Dan is 1 les van 50 minuten gelijk aan 1 strip.
  • Heb je geen strippenkaart? Dan betaal je € 22,50 per groepsles van 50 minuten.

De kosten van de hondencursus ‘De Hogere School’ als privélessen:

  • Heb je een strippenkaart? Dan is 1 les van 30 minuten gelijk aan 2 strippen.
  • Heb je geen strippenkaart? Dan betaal je € 45,00 per privéles van 30 minuten.

Tip!
Je bent goedkoper uit wanneer je een strippenkaart aanschaft in plaats van elke les los te betalen.

Bekijk andere cursussen van Paws of Pride

Bij Paws of Pride bieden we veel meer hondencursussen aan dan ‘De Hogere School’. Sommige cursussen zijn, net als deze, gericht op het gedrag en de gehoorzaamheid van je hond. Andere leggen juist de nadruk op een leuke hobby met je hond, zoals trucjes aanleren. Ook hebben we cursussen voor honden die meer dan een maatje zijn. Daarmee hebben we voor elk baasje wel een cursus voor een nóg betere relatie met de hond.

Combineer ‘De Hogere School’ met een van onze andere cursussen

Cursus ‘Concept training’

Bereid je hond spelenderwijs voor op de uitdagingen die het leven met zich meebrengt, nog voordat deze uitdagingen zich voordoen.

Cursus ‘Trick Dog’

Leer je hond allerlei trucjes aan en behaal internationaal erkende Trick Dog-titels.

Cursus ‘Fitness voor je hond’

Versterk met gerichte oefeningen het fysieke welzijn van je hond en behaal internationaal erkende Fitness-titels.

traject ‘Huishond PLUS’

Maak van jouw maatje een grote hulp in en om het huis—van voorwerpen oppakken tot nachtmerries signaleren.

Cursus ‘Acteren kun je leren’

Je hond schittert op het grote doek met de juiste vaardigheden en internationaal erkende certificaten.

Cursus ‘funlessen’

Verras jezelf én je hond met elke les een andere activiteit. Waar gaat dat staartje sneller van kwispelen?