Eerlijk

Bij onze gedragstherapie zien we je kat als individu. We kijken dus niet alleen naar het gedragsprobleem, maar ook naar de goede eigenschappen van je kat.

Persoonlijk

Elk baasje en elke kat zijn uniek. Dat vraagt om gedragstherapie die op elke kat (en elk baasje) afgestemd wordt. En dat is dus precies wat we aanbieden.

Welzijnsgericht

Paws of Pride is een trotste drager van het Dierenwelzijn keurmerk. Met dit keurmerk laten we zien dat we altijd het welzijn van het dier centraal stellen, dus ook tijdens onze gedragstherapie voor je kat.

Flexibel

Voor gedragstherapie hoef je je kat niet naar onze locatie te brengen. Wij bieden het therapietraject namelijk al jarenlang met veel succes online aan.

Waar helpt gedragstherapie je kat mee?

Met onze gedragstherapie voor katten richten we ons op meer dan het gedragsprobleem. Want we weten dat jij trots bent op je kat. Geeft jouw kat de beste kopjes en spint die als geen ander? Of is jouw kat juist een fantastische acrobaat en overbrugt die elke afstand? Wat jouw kat ook bijzonder maakt, jij houdt van je dier. Ook als je kat gedragsproblemen heeft waarbij:

  • je moeite hebt je kat te vertrouwen of te benaderen;
  • er spanning is in het huishouden;
  • je stress ervaart omdat je je kat gescheiden moet houden van mensen of andere dieren.

Deze gevolgen hebben een negatieve invloed op de relatie tussen jou en je kat. Wij helpen jou en je kat graag met onze gedragstherapie, zodat je jullie onderlinge band herstelt en versterkt. Dat doen we door het gedragsprobleem bij de kern aan te pakken.

Gedragstherapie is voor katten met…

Agressie

Een van de meest voorkomende redenen om gedragstherapie voor een kat aan te vragen, is dat die kat mensen, specifiek kinderen of andere huisdieren bijt of krabt. Misschien moet je je kat gescheiden houden van andere dieren of moeten jij, je partner of je kinderen thuis oppassen dat jullie niets doen waardoor je kat in de aanval gaat. Het kan zelfs zijn dat je daardoor al een lange tijd geen bezoek meer over de vloer hebt gehad.

Om de rust in je huis terug te laten keren, staan we met onze gedragstherapie voor jou en je kat klaar. Onze gedragstherapeut kijkt samen met jou naar de kern van het gedragsprobleem van je kat, zodat je het ongewenste gedrag van je kat oplost en verdere gedragsproblemen in de toekomst voorkomt.

Angst

Gedragstherapie wordt bij een kat vaak ingezet omdat die kat angstklachten heeft. Je kat is bang voor bijvoorbeeld specifieke geluiden, mensen, voorwerpen of plekken. Deze angst kan heel concreet zijn, zoals voor vuurwerk of onweer, of juist heel algemeen, waarbij er vanuit ons perspectief geen reden is voor je kat om bang te zijn.

Je kat kan deze angst op verschillende manieren uiten. Je kat verstopt zich bijvoorbeeld onder de bank of stoel of kruipt weg in het kleinste hoekje. Of je kat blaast, krabt of bijt wanneer je die probeert te helpen. Met wat voor angstklachten je kat ook kampt en ongeacht hoe die deze angsten uit: met onze gedragstherapie help jij je kat van de angsten af en (weer) te ontspannen.

Destructief gedrag

Wil je gedragstherapie voor je kat omdat die vaak spullen beschadigt of kapot maakt? Je kat krabt bijvoorbeeld je bank, stoel of tafel kapot, ziet breekbare of waardevolle spullen aan voor speelgoed en kauwt op truien, sjaals, sokken en andere kledingstukken.

Dit destructieve gedrag van je kat vind je erg vervelend, waardoor je goede gedragstherapie voor je kat wil. Onze gedragstherapeut staat voor je klaar om met jou naar de kern van het destructieve gedrag te kijken en een gepaste oplossing te vinden. Zo pak je met onze gedragstherapie voor je kat het destructieve gedag aan én voorkom je gedragsproblematiek in de toekomst.

Druk of hyperactief gedrag

Je bent op zoek naar gedragstherapie voor je kat omdat je last hebt van hoe druk die is. Je kat raast bijvoorbeeld de hele dag door het huis, springt continu op tafels en het aanrecht of jaagt achter alles aan wat beweegt—soms inclusief jezelf. Of je kat eist continu aandacht, miauwt aan één stuk door of kiest de nacht uit als het perfecte moment om ‘aan’ te staan.

Met gedragstherapie voor katten helpt onze gedragstherapeut je het drukke gedrag van je kat te begeleiden en je kat alternatief gedrag aan te leren, zodat die op een minder vervelende manier de energie kwijt kan raken. Met deze aanpak pak je het bestaande probleem aan en voorkom je ook dat nieuwe gedragsproblemen de kop opsteken.

Moeite met andere mensen of dieren

Wil je gedragstherapie voor je kat omdat die moeite heeft met andere mensen of dieren? Misschien overweeg je een huisdier erbij te nemen, ga je samenwonen of is er een kindje op komst. Of je hebt die grote stap al gezet, om vervolgens te ontdekken dat de match tussen jouw kat en de nieuwkomer verre van ideaal is.

Onze gedragstherapeut helpt je graag om deze spanning in je huishouden te voorkomen of op te lossen. Je leert het gedrag van je kat te lezen en met die kennis ontdek je waar je kat moeite mee heeft. Ook krijg jij tijdens de gedragstherapie voor je kat de handvatten die je nodig hebt om je kat op een positieve en effectieve manier te begeleiden, zodat er (weer) vrede in huis is.

Obsessief gedrag

Ben je benieuwd wat gedragstherapie voor je kat met obsessief gedrag kan doen? Je kat likt bijvoorbeeld veel te veel aan bepaalde voorwerpen of texturen—of aan de eigen vacht, waardoor je kat kale plekken, een geïrriteerde huid of zelfs wondjes en infecties krijgt. Of je kat jaagt heel vaak licht, schaduwen of de eigen staart na. Misschien eet je kat juist oneetbare dingen, zoals papier of karton, plastic of rubber, of wol of andere stoffen.

Met wat voor obsessief gedrag je kat ook kampt, bij onze gedragstherapie voor katten kijken we naar de onderliggende oorzaak van dit gedrag. Door te kijken naar de kern van dit obsessieve gedrag helpt onze gedragstherapeut jou om het gedrag van je kat te begrijpen, te plaatsen en op een positieve en effectieve manier te verhelpen.

Onzindelijkheid

Je wil graag gedragstherapie voor je kat omdat je kat vaak de behoefte buiten de kattenbak doet, terwijl de dierenarts medisch niets afwijkends kan vinden. Misschien plast of poept je kat nét naast de bak—of juist in een hele andere hoek of kamer van je woning. Of je kat markeert ineens binnenshuis.

Onze gedragstherapeut leert je het gedrag van je kat te plaatsen. Gedragsproblemen—zoals onzindelijkheid—vinden hun oorsprong vaak in een bepaalde vorm van stress. Wat is er voor je kat veranderd? En hoe komt het dat je kat er op deze manier mee omgaat? Door het gedrag van je kat te verklaren, helpt onze gedragstherapie jou en je kat om zowel dit gedragsprobleem te verhelpen als toekomstige gedragsproblemen te voorkomen.

Overige gedragsproblemen

Onze gedragstherapie voor katten helpt jou en je kat met meer problemen dan die hierboven vermeld staan. Misschien heb je een kitten en wil je die de beste start in het leven geven—of heb je juist net een asielkat geadopteerd die je een warm welkom wil geven. Of je hebt je kat al zo lang, dat de hoge leeftijd van je kat het gedrag begint te beïnvloeden. Of…

Waar jij en je kat ook tegenaan lopen, onze gedragstherapeut staat voor je klaar. Met gedragstherapie leer je je kat op een nieuwe manier kennen: je leert het gedrag van je kat te lezen, te plaatsen en te begrijpen én je ontdekt hoe je jouw kat begeleidt om goede keuzes te maken. Daarmee geeft gedragstherapie jou en je kat de sterkste fundering voor een hechte band.

Hoe zit onze gedragstherapie voor katten in elkaar?

Welzijnsgerichte insteek

Als trotse drager van het Dierwelzijn keurmerk zet Paws of Pride altijd het welzijn van het dier centraal, dus ook bij onze gedragstherapie voor katten. Deze welzijnsgerichte insteek begint bij een ervaren gedragstherapeut.

Onze gedragstherapeut heeft daarom een kwalitatieve opleiding gevolgd en houdt de kennis op peil door regelmatig bijscholing te volgen. Bovendien werkt de gedragstherapeut niet met middelen die zorgen voor angst of pijn bij dieren.

Zo weet je zeker dat je positieve, kwalitatieve en effectieve gedragstherapie voor je kat aanvraagt.

Een gestructureerd gedragstherapietraject

Gedragstherapie voor je kat begint met een vragenlijst en een intakegesprek. De vragenlijst ontvang je digitaal en het intakegesprek vindt bij jullie thuis of online plaats. Soms vraagt de gedragstherapeut extra informatie op, bijvoorbeeld door contact met je dierenarts op te nemen of een medisch onderzoek aan te vragen. Met dit medische onderzoek sluit de gedragstherapeut mogelijke gezondheidsklachten bij je kat uit als onderliggende oorzaak voor het gedragsprobleem.

Op maat gemaakte gedragstherapie: geheel online

Bij Paws of Pride werken we vanuit de kennis dat elk baasje en elke kat uniek zijn. Daarom is ook elk gedragstherapietraject uniek. Onze gedragstherapeut past namelijk het traject compleet aan op jou als baasje, je kat als individu en de unieke omstandigheden waar jullie mee te maken hebben.

Bovendien bieden we onze gedragstherapie voor katten geheel online aan. We weten dat het niet vanzelfsprekend is dat je als baasje—met je kat!—naar locatie komt. Daarom volg je de gedragstherapie voor je kat online, waarbij je contact met je gedragstherapeut hebt via e-mail of WhatsApp of door te (beeld)bellen. Op die manier halen jij en je kat het meest uit gedragstherapie.

Vraag gedragstherapie voor je kat aan

Door drukte is het momenteel helaas niet mogelijk om je hiervoor aan te melden. Wanneer we weer plek hebben, kun je je weer aanmelden. Neem dus voor een update regelmatig een kijkje op deze pagina!

Wat gedragstherapie voor katten kost

Bij Paws of Pride hebben we verschillende vormen van gedragstherapie voor katten, zodat er voor elke kat en elk baasje een gepast therapietraject is.

Gedragstherapie:

  • 1 kat met 1 gedragsprobleem: € 175,-
  • 2 katten of 2 gedragsproblemen: € 250,-
  • 3 katten of 3 gedragsproblemen: € 280,-

Een therapietraject bestaat uit een intakegesprek, een analyse, een schriftelijk rapport, 2 maanden online begeleiding en een dierenartsverslag.

Videobeoordeling: € 55,-
Bij een videobeoordeling stuur je de gedragstherapeut een video van maximaal 10 minuten. De therapeut bekijkt en analyseert deze video en stuurt jou een geschreven advies. Deze beoordeling is alleen mogelijk bij lichte gedragsproblemen.

Preventieadvies: € 75,-
Een preventieadvies is geschikt voor mensen die gedragsproblemen bij hun katten willen voorkomen. Dit preventieadvies bestaat uit een intakegesprek en een geschreven advies.

Welzijnsadvies: € 75,-
Dit welzijnsadvies geeft jou de handvatten waarmee je je kat nog gelukkiger maakt.

Telefonisch adviesgesprek: € 20,- per 15 minuten

Tip! Heb je een dierzorgverzekering? Kijk dan goed in de polis of jouw verzekering een deel van de kosten voor de gedragstherapie voor je kat vergoedt. En controleer ook aan welke voorwaarden je voor deze vergoeding moet voldoen.

Paws of Pride: meer voor katten dan alleen gedragstherapie

Wist je dat voedingstekorten een negatieve invloed kunnen hebben op het gedrag van je kat? Vraag daarom voor je kat behalve gedragstherapie ook voedingsadvies aan. Hierbij past de orthomoleculair therapeut de voeding van je kat tot op het kleinste detail aan aan de behoeften van je kat, zodat je met voeding bestaande voedingstekorten oplost en toekomstige gezondheidsklachten voorkomt.

Ook hebben we allerlei cursussen en workshops waarmee je de band met je kat versterkt. Daarmee vormen ze een goede aanvulling op onze gedragstherapie voor katten. Meld je bijvoorbeeld aan voor een van onze cursussen en leer je kat op een andere manier kennen—en werk op een nieuwe manier met je kat samen. Of schrijf je in voor een workshop, waarin lol met én lol voor je kat centraal staan. Wat je ook zoekt, bij Paws of Pride hebben we (bijna) alles in huis om jou nog trotser te maken op je kat.