zorgvuldig

Orthomoleculaire therapie richt zich op de bouwstenen van voeding. Daarmee is elk voedingsadvies nauwkeurig tot op het kleinste detail

maatwerk

Het leven en de omstandigheden van jouw hond vormen de basis van het orthomoleculair voedingsadvies. 

onafhankelijk

De orthomoleculaire therapeut baseert de voedingsadviezen op wetenschappelijk bewijs—en dringt dus geen merken of persoonlijke voorkeuren aan je op.

aanvullend

De orthomoleculaire therapeut werkt nauw samen met je dierenarts en andere professionals om tot een volledig advies te komen.

Waarom je een orthomoleculair voedingsadvies voor je hond aanvraagt

Met een orthomoleculair voedingsadvies geef je je hond voeding die op jouw hond als individu afgestemd is. Want goede voeding ondersteunt het functioneren en de gezondheid van je hond en daardoor zit ‘ie lekkerder in z’n vel. En dat merk je: je hond is én blijft blijer en fitter. Dat maakt goede voeding de basis van een lang en gelukkig leven.

Iedereen heeft hun eigen reden om een orthomoleculair voedingsadvies voor hun hond aan te vragen. Misschien heb je een kerngezonde hond waarvan je wil dat ‘ie optimaal functioneert tijdens werk of sport. Of je hebt juist een hond die een gezondheidsprobleem heeft. Met een voedingsadvies geef je je hond de juiste voedingsstoffen, zodat het lichaam gezond blijft, soepel herstelt of de belasting bij ziekte minimaliseert.

Nieuwe gezondheidsklachten voorkomen

Een op maat gemaakt orthomoleculair voedingsadvies voor je hond voorkomt gezondheidsklachten bij:

 • puppy’s en pubers, voor een goede start in het leven;
 • fokhonden;
 • drachtige honden of honden die voor puppy’s zorgen;
 • honden met een actief leven, zoals sport- en werkhonden;
 • seniorhonden;
 • alle andere honden.

Wanneer je hond geen gezondheidsklachten heeft, helpt een orthomoleculair voedingsadvies je hond door eventueel ontstane voedingstekorten op te vangen en verdere tekorten te voorkomen. Hiermee voorkom je dat deze tekorten zich ontwikkelen tot (chronische) gezondheidsklachten.

Bestaande gezondheidsklachten aanpakken

Als je hond gezondheidsklachten heeft, kan je met een orthomoleculair voedingsadvies klachten bij je hond onder controle krijgen, minder snel laten verlopen of zelfs verhelpen. Orthomoleculaire therapie is effectief bij veel gezondheidsklachten, waaronder:

 • gewrichtsproblemen;
 • allergieën en atopie;
 • vachtproblemen;
 • leverproblemen;
 • nierproblemen;
 • oorproblemen.

Ook is een voedingsadvies voor honden effectief voor honden die te dik zijn of juist te mager, voor kieskeurige honden en honden die nooit vol lijken te raken, voor honden die kampen met stress, angst en agressie en voor baasjes die op een natuurlijke manier vlooien, teken en wormen willen bestrijden.

Om deze klachten bij je hond aan te pakken, richt het voedingsadvies voor je hond zich op de wisselwerking tussen de onderliggende oorzaak van de klachten en de voeding die je hond krijgt. En daarbij vooral op de voeding waarmee je deze klachten bij je hond vermindert—of zelfs wegneemt.

Wat een orthomoleculair voedingsadvies voor je hond inhoudt

Paws of Pride geeft jouw hond een gepast orthomoleculair voedingsadvies. Dit voedingsadvies is gebaseerd op de voedingsstoffen waar jouw hond (extra) behoefte aan heeft. En op wat jouw mogelijkheden als baasje zijn. Dat betekent dat elk baasje en elke hond een uniek voedingsadvies krijgen: een voedingsadvies waar jij en je hond écht wat aan hebben.

Een blik op de bouwstenen van voeding

Een orthomoleculair therapeut kijkt naar voeding tot in het kleinste detail: naar de vitamines, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren waar de voeding van jouw hond uit bestaat.

Het doel is om de voeding zoveel mogelijk aan te passen aan de behoeften van je hond. Daarmee krijgt je hond de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnen—en vermijd je overbodige en schadelijke stoffen.

Op die manier werkt het orthomoleculair voedingsadvies om klachten bij je hond te voorkomen én aan te pakken.

een exclusief voedingsadvies voor jouw hond

Geen twee honden zijn gelijk. Daarom krijgen geen twee honden hetzelfde voedingsadvies.

Want puppy’s hebben andere voedingsbehoeften dan senioren, net zoals honden met gezondheidsklachten andere behoeften hebben dan sport- en werkhonden. En dan zijn er ook bijvoorbeeld puppy’s met gezondheidsklachten en senioren die nog met veel plezier sporten.

Door de unieke leefomstandigheden van je hond mee te nemen, stelt onze orthomoleculair therapeut een voedingsadvies op dat je hond voorziet van de benodigde voedingsstoffen in de juiste verhoudingen.

wetenschappelijk onderbouwde voedingsadviezen

Onze voedingsadviezen zijn volledig gebaseerd op kennis en ervaring van wetenschappelijke origine. Ook zijn onze voedingsadviezen voor honden compleet onafhankelijk. We sponsoren dus geen merken en hebben geen voorkeur voor brokken of vers vlees. Wél kijken we volledig naar jouw hond en jouw mogelijkheden als eigenaar.

een verrijking van de zorg voor je hond

Orthomoleculaire therapie is een aanvulling op (en dus geen vervanging van) de zorg van je dierenarts. Je orthomoleculair therapeut werkt graag samen met dierenartsen en zal daarom in sommige gevallen aanvullende onderzoeken bij dierenartsen aanvragen voor een compleet gezondheidsbeeld. Op die manier stelt je orthomoleculair therapeut op effectieve, verantwoorde en welzijnsgerichte manier het voedingsadvies voor je hond op.

Hoe onze orthomoleculair therapeut werkt

De orthomoleculair therapeut stelt een voedingsadvies voor je hond samen door eerst een volledig beeld van de gezondheid van jouw hond als individu te krijgen. Dat doet de therapeut aan de hand van een uitgebreide intake en eventueel een aanvullend overleg met en onderzoeken bij de dierenarts. Met deze informatie stelt de orthomoleculair therapeut een persoonlijk voedingsadvies voor je hond op dat je per mail ontvangt.

Na ongeveer 4 weken vindt de opvolgingsafspraak met de orthomoleculair therapeut plaats. Tijdens deze afspraak bespreken jullie of het voedingsadvies goed aansluit op de behoeften van je hond en of eventuele klachten afnemen. Als blijkt dat het voedingsadvies voor je hond aangepast moet worden, dan is verdere consulten met de orthomoleculair therapeut inplannen zo gedaan.

Algemeen voedingsadvies van een voedingsdeskundige

Heb je algemene vragen waarvoor je een voedingsadvies voor je hond wil? Wil je bijvoorbeeld weten welk merk brok of vers vlees goed bij jullie past, welke trainingssnoepjes je het best kan gebruiken en welke kauwmaterialen wel en niet veilig zijn? Dan kun je ook kiezen voor een algemeen voedingsadvies voor je hond van een voedingsdeskundige.

Het voedingsdeskundig consult begint met een intakeformulier. Met jouw antwoorden uit het formulier stelt de voedingsdeskundige voor je hond een voedingsadvies samen. Als hieruit blijkt dat je hond toch baat heeft bij een orthomoleculair voedingsadvies, dan bespreekt de voedingsdeskundige dit met je en betaal je alleen de prijs voor het orthomoleculair consult. Wanneer je het voedingsadvies een paar weken hebt opgevolgd, bespreek je met de voedingsdeskundige hoe het met je hond gaat en waar de voedingsdeskundige je verder bij kan helpen.

vraag een voedingsadvies voor je hond aan

Door drukte is het momenteel helaas niet mogelijk om je hiervoor aan te melden. Wanneer we weer plek hebben, kun je je weer aanmelden. Neem dus voor een update regelmatig een kijkje op deze pagina!

wat een Voedingsadvies voor je hond kost

De kosten voor een orthomoleculair voedingsadvies voor je hond zijn als volgt:

 • Het eerste voedingsconsult: 6 strippen of € 125,-.
  Dit consult is inclusief het voedingsadvies en 1 vervolgconsult. De kosten voor eventueel voorgeschreven middelen komen hier nog bij.

 • Vervolgconsulten: 3 strippen of € 65,- per consult.
  De kosten voor eventueel voorgeschreven middelen komen hier nog bij.

 • Tussentijds (telefonisch) contact kost € 29,95 per 15 minuten.
  In weekenden en avonden en op feestdagen komt hier € 30,- toeslag bij.

Wil je graag voor meerdere dieren een orthomoleculair consult?
Voor elk bijkomend dier krijg je € 15,- korting op het eerste consult én € 10,- korting op vervolgconsulten!

Wil je een voedingsadvies voor een assistentiehond die bij of met een stichting opgeleid is?
Dan ontvang je 10% korting.

De kosten van een voedingsdeskundig consult voor je hond:

 • Het eerste voedingsconsult: 3 strippen of € 60,-.
  Dit consult is inclusief opvolgingsmail.

 • Vervolgconsulten: 2 strippen of € 45,- per consult.

 • Tussentijds (telefonisch) contact kost € 29,95 per 15 minuten.
  In weekenden en avonden en op feestdagen komt hier € 30,- toeslag bij.

Wil je graag voor meerdere dieren een voedingsdeskundig consult?
Voor elk bijkomend dier krijg je € 10,- korting op het eerste consult én € 5,- korting op vervolgconsulten!

Wil je een voedingsadvies voor een assistentiehond die opgeleid is bij of met een stichting?
Dan krijg je 10% korting.

Paws of Pride: meer dan alleen voedingsadvies voor je hond

Met orthomoleculaire therapie van Paws of Pride geef je je hond voeding om trots op te zijn. Maar Paws of Pride heeft meer voor je hond dan voedingsadvies. Wil je graag spelenderwijs de samenwerking met je hond versterken? Bekijk dan ons aanbod aan hondentrainingen, zoals onze uiteenlopende cursussen en workshops. Ook als je hond ongewenst gedrag vertoont, staan we met onze gedragstherapie voor je klaar. Zo hebben we (bijna) alles in huis om de band met je hond verder te versterken.

Kom in contact!

Wil je meer informatie over onze orthomoleculaire therapie voor je hond? Neem dan contact met ons op.

Of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Trotse drager van

Contact​formulier


onze openingstijden

Wij werken van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00.

Tijdens deze uren zijn wij vaak bezig met onze cliënten en hun huisdier. Daarom kun je met een vraag ons het best een berichtje sturen, bijvoorbeeld via e-mail of Whatsapp, of het contactformulier invullen.