eerlijk

We kijken naar wat jouw hond uniek maakt. Dus óók naar de goede eigenschappen van je hond.

persoonlijk

De gedragstherapeut past het gedragstherapietraject compleet aan aan jou en je hond.

flexibel

Jij kiest of je de gedragstherapie voor je hond op locatie of online wil volgen.

welzijnsgericht

Onze kynologisch gedragstherapeut is aangesloten bij de NVGH. Dat garandeert een kwalitatieve, effectieve en welzijnsgerichte aanpak.

Waar helpt gedragstherapie je hond mee?

Tijdens onze gedragstherapie voor honden richten we ons op meer dan het gedragsprobleem. Want we weten dat je houdt van je hond. Misschien voelt jouw hond je feilloos aan, is het de grootste knuffelkont die je kent of weet je hond je altijd op te vrolijken.

Je bent trots op je maatje, ook als die gedrag vertoont dat problematisch of misschien zelfs gevaarlijk is. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Je hond blaft binnen heel veel, waardoor je bijna ruzie met je buren hebt.
  • Je hond blaft en gromt naar voorbijgangers of andere honden, zodat elke wandeling zorgt voor spanning in plaats van ontspanning.
  • Je hond is zo moeilijk, dat die een gevaar oplevert voor mensen of andere dieren.

Je wil je hond—en jezelf—graag helpen om met dit gedrag om te gaan. Daarom zoek je naar goede gedragstherapie voor je hond die jullie verder helpt.

Met onze gedragstherapeut leer je inzicht te krijgen in het gedrag van je hond. Hoe voelt je hond zich? Hoe zie je dat aan het gedrag? En hoe ga je daarmee om? Ook ontdek je tijdens gedagstherapie waarom je hond ongewenst gedrag vertoont en—belangrijker nog—hoe je dat gedrag bij de kern aanpakt en in de toekomst voorkomt.

Gedragstherapie is voor honden met…

Agressie

Bij een agressieve hond is goede gedragstherapie cruciaal. Want een agressieve hond ervaart veel stress. En door de manier waarop je hond met deze stress omgaat, kan die—helaas—een gevaar vormen voor andere mensen of dieren. Bijvoorbeeld als je hond gromt, blaft of uitvalt naar mensen, honden of andere dieren, zoals katten, konijnen of knaagdieren.

Bij deze en andere agressieproblemen kunnen jij en je hond bij de gedragstherapie van Paws of Pride terecht. Met een kynologisch gedragstherapeut werk je aan de onderliggende oorzaak, oftewel de kern, van het agressieve gedrag van je hond. Daarmee los je het probleem op en versterk je de band met je hond. 

Angst

Bij angstige honden biedt gedragstherapie een goede uitkomst. Schrikt je hond van bepaalde geluiden, van vuurwerk tot een tikkende radiator? Is je hond bang voor mensen, bijvoorbeeld voor mannen of lange mensen? Of vermijdt je hond bepaalde voorwerpen, zoals vuilnisbakken of wapperende vlaggen?

Bij angstige honden richt de kynologisch gedragstherapeut zich op zowel datgene wat de hond eng vindt, als de onderliggende oorzaak van deze angst. Daarmee pak je het probleem bij de kern aan en voorkom je dat je hond in de toekomst andere angsten—of gedragsproblemen—ontwikkelt.

Bezitsagressie

Gedragstherapie is er ook voor honden die hun voer of speeltjes beschermen. Elke keer dat je hond voer, lekkers of een speeltje krijgt of vindt, is niets en niemand in de omgeving veilig. Je hond gromt, blaft of valt uit, zodat niemand in de buurt komt. En dat is vervelend, want wat als iemand een keer te dicht bij je hond komt? Of als je hond een keer iets gevaarlijks te pakken krijgt?

De kynologisch gedragstherapeut helpt je te ontdekken wat de reden is voor de bezitsagressie van je hond. Ook krijg je handvatten voor hoe je met dit gedrag omgaat, zodat je je hond op een veilige en stressvrije manier benadert wanneer die voer of een speeltje heeft. Verder helpt gedragstherapie je hond om dan ontspannen te zijn en te blijven.

Hyperactiviteit

Overweeg je gedragstherapie voor je hond omdat je hond gewoon niet rustig te krijgen is? Je hond raast bijvoorbeeld door het huis, springt continu op en neer of is de hele tijd in de weer met speeltjes, zelfs alles jullie net een flinke wandeling achter de rug hebben.

Samen met de kynologisch gedragstherapeut kijk je naar de oorzaak van het drukke gedrag van je hond. Daarna krijg je de kennis en middelen die je nodig hebt om je hond rustig te krijgen en te houden. Op die manier helpt de gedragstherapie jou en je hond om—in alle rust—te genieten van samen zijn.

Moeite met andere huisdieren

Wil je gedragstherapie voor je hond omdat je hond sterk reageert op je andere huisdieren? Misschien heb je behalve je hond ook een kat, konijn of knaagdier waar je hond moeite mee heeft. Je hond jaagt bijvoorbeeld je andere huisdier op of valt je andere huisdier aan, of is juist bang voor het andere dier en durft daarom niet de ruimte te delen.

Onze kynologisch gedragstherapeut is gespecialiseerd in meer dan alleen hondengedrag en helpt je daarom graag om probleemgedrag tussen je hond en je andere huisdier(en) op te lossen. Hierbij kijk je met de gedragstherapeut niet alleen naar je hond, maar ook naar je andere huisdier als individu. Op die manier komen jullie op gepaste oplossingen waarmee de rust in huis terugkeert.

Najaaggedrag

Jouw doel is om door gedragstherapie met je hond weer ontspannende wandelingen te maken. Want momenteel zijn jullie wandelingen alles behalve dat. Je hond is namelijk vooral op zoek: naar bijvoorbeeld fietsers, joggers, kinderen of schapen. En zodra je hond datgene in het vizier heeft, rent die er blaffend achteraan. En krijg je je hond niet meer terug.

De kynologisch gedragstherapeut helpt je graag bij het najaaggedrag van je hond. Samen kijken jullie naar waar dit gedrag vandaan komt en leer je hoe je je hond tijdens wandelingen begeleidt, zodat je hond de juiste keuze maakt. Daarmee helpt onze gedragstherapie je hond om niet langer van alles na te jagen, maar bij jou te blijven. Dat maakt jullie wandelingen weer leuk en ontspannend.

Onzindelijkheid

Wil je gedragstherapie voor je hond omdat die binnen plast of poept? Ook al is je hond de puppyfase allang voorbij en heeft de dierenarts je hond gezond verklaard? Je hond laat misschien van alles lopen, houdt juist vaak tijdens de wandeling alles op totdat jullie weer binnen zijn of weigert zelfs pertinent standaard buiten de behoefte te doen.

Wat het probleem ook is, de kynologisch gedragstherapeut helpt je graag de onzindelijkheid van je hond aan te pakken. Zo kijken jullie niet alleen naar de reden dat de hond binnen plast en/of poept, maar ook naar manieren waarop je je hond buiten de behoefte laat doen.

Obsessief gedrag

Wil je met gedragstherapie het obsessieve gedrag van je hond aanpakken? Obsessief gedrag kan allerlei vormen aannemen. De meest voorkomende voorbeelden zijn continu likken, rondjes draaien of de staart achterna jagen. Er zijn zelfs honden die obsessief blaffen, water drinken en staren. Of heeft jouw hond juist een hele andere obsessie?

Of je nou alles al geprobeerd hebt of juist niet weet waar je moet beginnen, onze kynologisch gedragstherapeut staat voor je klaar. Met de gedragstherapeut ontdek je de onderliggende oorzaak van dit obsessieve gedrag én hoe je dit gedrag op de juiste manier aanpakt. Op die manier leer je met gedragstherapie je hond op een positieve, effectieve en welzijnsgerichte manier te begeleiden bij obsessief gedrag.

De drang om oneetbare dingen te eten

Gedragstherapie helpt ook bij honden die oneetbare dingen eten. Misschien eet je hond vaak kledingstukken, zoals sokken of ondergoed. Of je hond verorbert poep van andere honden of dieren. Of slikt je hond juist vaak speelgoed, batterijen of stenen door?

Wat je hond ook eet, de kans is groot dat het—behalve vervelend—ook nog eens gevaarlijk kan zijn. Daarom helpt onze kynologisch gedragstherapeut je graag om dit gedrag van je hond onder controle te krijgen. Samen kijken jullie naar waar dit gedrag vandaan komt en naar de manieren waarop je je hond kan begeleiden, zodat je je hond met gedragstherapie helpt om de juiste keuze te maken. Met andere woorden: je hond eet niet langer oneetbare dingen op, maar laat ze met rust.

Verlatingsangst

Wil je gedragstherapie voor je hond omdat je hond moeite heeft om alleen te zijn? Je hond gaat dan bijvoorbeeld piepen of blaffen, rent heen en weer door de woning of gaat juist flink slopen. Helaas lukt het niet altijd om iemand bij je hond te laten blijven—en je kan je hond ook niet zomaar overal mee naartoe nemen.

Met de kynologisch gedragstherapeut kijk je naar de oorzaak van de verlatingsangst van je hond. Ook leer je je hond te begeleiden wanneer je van huis gaat, zodat je hond zo ontspannen mogelijk is en blijft wanneer er even niemand thuis is. Daarmee geeft gedragstherapie jou en je hond rust in huis.

Een ander gedragsprobleem

De bovenstaande gedragingen zijn slechts enkele voorbeelden waarvoor je gedragstherapie voor je hond nodig hebt. Want er zijn nog allerlei andere problemen waar jij en je hond tegenaan kunnen lopen. Vertoont jouw hond gedrag dat jij moeilijk, niet wenselijk of zelfs gevaarlijk vindt? Dan helpt onze kynologisch gedragstherapeut je graag om dit probleem aan te pakken, zodat jij en je hond een nog betere band hebben.

Hoe zit onze gedragstherapie voor honden in elkaar?

Een ervaren en professionele kynologisch gedragstherapeut

In Nederland is het beroep ‘kynologisch gedragstherapeut’ niet beschermd. Dat betekent dat iedereen zich een kynologisch gedragstherapeut mag noemen, ook als diegene helemaal geen werk- of leerervaring met dit vakgebied heeft.

Omdat we bij Paws of Pride het welzijn van mens en dier centraal stellen, is onze kynologisch gedragstherapeut lid van de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden (NVGH). De NVGH zorgt ervoor dat de aangesloten kynologisch gedragstherapeuten een kwalitatieve opleiding hebben gevolgd en hun kennisniveau met bijscholing op pijl houden.

Dat geeft jou de zekerheid dat je op een positieve, effectieve en welzijnsgerichte manier met gedragstherapie de band met je hond versterkt.

Voor oplossingen op de lange termijn

Gedragstherapie voor je hond bestaat niet uit één of twee sessies, maar uit een heel traject. Alhoewel een snelle oplossing voor gedragsproblemen ideaal lijkt, werk je daarmee niet aan de onderliggende oorzaak. Met als gevolg dat je hond dát specifieke gedragsprobleem misschien (even) niet meer laat zien, maar dat er andere gedragsproblemen voor in de plaats komen. Daarmee help je de band met je hond dus niet.

Daarom werkt onze kynologisch gedragstherapeut vanuit een welzijnsgerichte benadering. Samen met de gedragstherapeut leer je te kijken naar je hond als individu. Wat voor persoonlijkheid heeft je hond? Wat voor krachten en leerpunten komen daarbij kijken? En wat voor invloed heeft jouw persoonlijkheid op je hond? De antwoorden op deze vragen vormen de basis van positieve verandering in de relatie tussen jou en je hond.

Zelfs na het gedragstherapietraject zit jullie werk er nog niet op. Het doel van de gedragstherapeut is namelijk om jou de handvatten te geven die je nodig hebt om je hond op een positieve en effectieve manier te begeleiden in moeilijke situaties. Het einde van het traject vormt dus het begin van een nieuwe band en een nieuwe samenwerking. Deze band en samenwerking versterk je verder door samen actief aan de slag te gaan. We raden daarom sterk aan een cursus of workshop te volgen—en geven je graag korting op onze cursussen en workshops, tot een jaar na het eerste consult.

Een gestructureerd gedragstherapietraject

De gedragstherapie voor je hond begint bij een vragenlijst en een intakegesprek, die op locatie, bij jullie thuis of online plaatsvindt. In sommige gevallen vraagt de kynologisch gedragstherapeut of die contact mag opnemen met andere behandelaren, zoals dierenartsen en trainers. Ook kan de gedragstherapeut eerst een medisch onderzoek aanraden om mogelijke gezondheidsklachten bij je hond uit te sluiten of nader te onderzoeken.

Met de vragenlijst, het intakegesprek en de aanvullende informatie stelt de gedragstherapeut een behandeladvies op. Dit advies vormt het begin van een behandeltraject, waarin je samen met de gedragstherapeut aan de slag gaat, zodat je ook op weer trots bent op het gedrag van jouw hond.

Op maat gemaakte gedragstherapie: óók online

De gedragstherapie van Paws of Pride kenmerkt zich door onze maatgerichte aanpak. De kynologisch gedragstherapeut kijkt namelijk naar jou en je hond als individuen en past het therapietraject zoveel mogelijk aan jullie beiden aan.

Ook biedt onze gedragstherapeut al jarenlang—en met veel succes—online begeleiding tijdens het therapietraject. Want we weten dat het niet vanzelfsprekend is dat jij en je hond voor gedragstherapie telkens naar locatie kunnen komen. Door zelf te kiezen of je het therapietraject op locatie of online wil volgen, haal je het meest uit de gedragstherapie voor je hond.

vraag gedragstherapie voor je hond aan

Door drukte is het momenteel helaas niet mogelijk om je hiervoor aan te melden. Wanneer we weer plek hebben, kun je je weer aanmelden. Neem dus voor een update regelmatig een kijkje op deze pagina!

Wat gedragstherapie voor honden kost

Door onze maatgerichte aanpak is het niet mogelijk om een vaste prijs te hanteren voor een compleet behandeltraject. Wel hebben we een vaste prijs voor de start van een traject.

  • Het intakegesprek inclusief uitgeschreven behandeladvies kost € 175,-.
  • Bij honden met agressie raden we een risicoanalyse sterk aan. Een risicoanalyse aanvullend op het behandeladvies kost € 75,-.
  • Een intakegesprek en uitgeschreven risicoanalyse zonder een behandeladvies kost € 275,-.

Het behandeladvies vermeldt hoeveel de gedragstherapie voor jouw hond kost.

Tip! Heb je een dierzorgverzekering? Kijk dan goed in de polis of jouw verzekering een deel van de kosten vergoed en aan welke voorwaarden je voor deze vergoeding moet voldoen.

Bij een hond met een gedragsprobleem is het belangrijk dat je na het gedragstherapietraject met je hond samen blijft werken. Daarom krijg je na een traject korting op onze workshops en cursussen:

  • 10% korting op cursussen en workshops tot 6 maanden na het eerste consult;
  • 5% korting vanaf 6 maanden tot 12 maanden na het eerste consult.

Deze korting geldt voor lessen en strippenkaarten, maar niet voor eventuele certificaten.

Paws of Pride: meer voor honden dan gedragstherapie

Wist je dat ook voeding het gedrag van je hond beïnvloedt? Onvolledige voeding belemmert het lijf van je hond om goed te functioneren, waardoor je hond niet lekker in z’n vel zit. Het kan dus lonen om naast gedragstherapie ook voedingsadvies voor je hond  aan te vragen.

En wanneer jij en je hond gedragstherapie hebben gevolgd, raden we sterk aan om op een positieve manier aan jullie band te blijven werken met hondentraining. Daarom heeft Paws of Pride een divers aanbod aan cursussen en workshops waar je uit kan kiezen, zodat je al trainend en spelenderwijs de relatie met je hond herstelt en versterkt.