voor iedereen

Fitness voor honden is geschikt voor alle honden, ongeacht leeftijd en—jawel—fysieke mogelijkheden.

aanpasbaar

Als jouw hond moeite heeft met bepaalde oefeningen, bijvoorbeeld door gezondheidsklachten, dan denkt je trainer mee over een gepast alternatief.

concreet

Met ‘Fitness voor je hond’ werken jij en je hond aan specifieke fitnessoefeningen in oplopende moeilijkheidsgraden en krijg je titels als tastbaar bewijs van jullie inzet.

flexibel

Bij de cursus ‘Fitness voor je hond’ starten jij en je hond wanneer dat jullie uitkomt én volgen jullie alleen het aantal lessen waarmee jullie de gestelde doelen bereiken.

Met ‘Fitness voor je hond’ werken aan een gezondere hond

Tijdens de cursus ‘Fitness voor je hond’ werk je aan de flexibiliteit, het evenwicht, het uithoudingsvermogen, de coördinatie en de kracht van je hond. Het gaat er bij fitness voor honden niet om dat je hond de sterkste, snelste of meest flexibele is, maar dat jullie op een leuke, positieve en veilige manier:

 • je hond fysiek uitdagen;
 • de grenzen van je hond verleggen;
 • het meeste uit je hond halen.

Zo leer je met fitness voor honden je hond nóg beter kennen, verdiep je jullie samenwerking en maak je je hond nog blijer, sterker en gezonder.

Hoe is de cursus ‘Fitness voor je hond’ opgebouwd?

Volg lessen wanneer dat jou uitkomt

‘Fitness voor je hond’ is geen cursus met een vaste begin- en einddatum en een vooraf bepaald aantal lessen.

Wél is dit een cursus waarbij je zelf bepaalt wanneer jij en je hond met fitness voor honden starten, welke doelen jullie halen en in welk tempo jullie deze doelen nastreven.

Kies tussen groepslessen en privélessen

Ook kies je zelf of je ‘Fitness voor je hond’ in groepslessen of privélessen wil volgen. Groepslessen zijn ideaal om jou en je hond te leren oog voor elkaar te hebben, ook in prikkelrijke omgevingen.

Privélessen zijn juist praktisch als jij of je hond snel overprikkeld raakt of als je liever een-op-eencontact met je trainer hebt. Daarmee is fitness voor honden voor elk baasje en elke hond geschikt.

Wat is fitness voor honden?

De cursus ‘Fitness voor je hond’ is gebaseerd op een initiatief van de organisatie Do More With Your Dog! Met fitness voor honden versterk je de fysieke gezondheid door de flexibiliteit, het evenwicht, het uithoudingsvermogen, de coördinatie en de kracht van je hond te versterken.

Dat doen jullie door te werken aan verschillende fitnessoefeningen in toenemende moeilijkheidsgraden. En per graad behalen jullie als bewijs van jullie harde werk een internationaal erkende Fitness-titel.

Behaal met je hond de vijf Fitness-titels

Fitness voor honden is onderverdeeld in vijf moeilijkheidsgraden, waarbij aan elke graad een titel gekoppeld is:

 1. Canine Conditioning Fitness 1 (CCF1), voor beginners;
 2. Canine Conditioning Fitness 2 (CCF2), voor gevorderden;
 3. Canine Conditioning Fitness 3 (CCF3), voor vergevorderden;
 4. Canine Conditioning Fitness 4 (CCF4), voor experts;
 5. Canine Conditioning Fitness Champion (CCF-CH), voor de kampioenen die fitness voor honden helemaal onder de knie hebben.

Elk niveau bestaat uit specifieke fitnessoefeningen die jij en je hond ondernemen. Zodra jullie de oefeningen van dat niveau goed uitvoeren, behalen jullie de bijbehorende Fitness-titel. En dan gaan jullie door naar het volgende niveau van fitness voor honden!

Ga voor goud met de Fitness Champion-titel

Zodra jij en je hond met fitness voor honden de titel CCF4 behaald hebben, kunnen jullie voor de Fitness Champion-titel CCF-CH gaan. Deze titel is het bewijs dat jouw hond de oefeningen op het gebied van flexibiliteit, balans, uithoudingsvermogen, coördinatie en kracht perfect uitvoert. Daarmee zijn jullie hét voorbeeld voor andere fanaten van fitness voor honden.

Behaal de prestigieuze Triple Crown-titels

Wil je graag nóg meer uit je hond, jullie band en jullie samenwerking halen? Combineer dan fitness voor honden met Trick Dog en Stunt Dog. Bij Trick Dog leer je je hond uiteenlopende trucjes aan, terwijl je bij Stunt Dog met je hond een tentoonstelling opvoert van verschillende trucs en oefeningen. En net zoals bij fitness voor honden zijn Trick Dog en Stunt Dog op elke hond aan te passen.

Ook bij Trick Dog en Stunt Dog krijg je per moeilijkheidsgraad een internationaal erkende titel—en wanneer jij en je hond voor Trick Dog, Stunt Dog en Fitness voor je hond de titels van dezelfde moeilijkheidsgraad hebben gehaald, komen jullie in aanmerking voor een Triple Crown-titel. Heb je de titels voor Trick Dog, Stunt Dog én Fitness voor je hond bij Paws of Pride gehaald? Dan krijg je de Triple Crown-titel gratis!

meld jou en je hond aan voor de cursus ‘fitness voor je hond’

meld je aan voor een groepsles

Er staat momenteel niets gepland.

meld je aan voor een privéles

Door drukte is het momenteel helaas niet mogelijk om je hiervoor aan te melden. Wanneer we weer plek hebben, kun je je weer aanmelden. Neem dus voor een update regelmatig een kijkje op deze pagina!

Over de cursus ‘Fitness voor je hond’

Fitness voor honden is geschikt voor:

 • honden van minstens 10 maanden oud;
 • honden die sociaal naar andere honden toe zijn.

Is je hond minder sociaal naar soortgenoten toe? Of hebben jullie liever een-op-eencontact met jullie trainer? Dan kunnen jij en je hond privélessen volgen.

De kosten van de cursus ‘Fitness voor je hond’ in groepsvorm:

 • Heb je een strippenkaart? Dan is 1 les van 50 minuten gelijk aan 1 strip.
 • Heb je geen strippenkaart? Dan betaal je € 22,50 per groepsles van 50 minuten.

De kosten van de cursus als privélessen:

 • Heb je een strippenkaart? Dan is 1 les van 30 minuten gelijk aan 2 strippen.
 • Heb je geen strippenkaart? Dan betaal je € 45,00 per privéles van 30 minuten.

Bij ‘Fitness voor je hond’ betaal je per titel voor een certificaat en lintje:

 • De titels CCF1, CCF2, CCF3, CCF4 en CCF-CH kosten 1 strip of € 22,50 per titel.

De Triple Crown-titel krijg je gratis wanneer je de titels voor Trick Dog, Stunt Dog én Fitness voor je hond bij Paws of Pride hebt gehaald. Anders betaal je per titel voor een certificaat en lintje:

 • De titels Triple Crown 1, Triple Crown 2, Triple Crown 3, Triple Crown 4 en Triple Crown Champion kosten 1 strip of € 22,50 per titel.

Tip!
Je bent goedkoper uit wanneer je een strippenkaart aanschaft in plaats van voor elke les en elke titel los te betalen.

Bekijk andere cursussen van Paws of Pride

Behalve Trick Dog en Stunt Dog hebben we bij Paws of Pride nog veel andere  cursussen voor jou en je hond . Heel veel hiervan zijn ook goed te combineren met fitness voor honden. Of je nou bijvoorbeeld de gehoorzaamheid van je hond wil trainen, op speelse wijze jullie samenwerking wil versterken of je maatje een grote hulp in en om het huis wil maken.

Combineer ‘Fitness voor je hond’ met een van onze andere cursussen

Cursus ‘trick dog’

Leer je hond allerlei trucjes aan en behaal internationaal erkende Trick Dog-titels.

Cursus ‘Stunt Dog’

Vertel verhalen met je hond door oefeningen en trucs tentoon te stellen en behaal internationaal erkende Stunt Dogtitels.

Cursus ‘Puppy Power’

Leg de beste basis voor een goede band met je puppy en help je pup op te groeien tot een kalme, zelfverzekerde, stabiele hond.

Cursus ‘Basisschool’

Werk al trainend aan jullie onderlinge relatie en oefen de basiscommando’s die voor jullie nuttig zijn.

Cursus ‘Middelbare school’

Til jullie samenwerking naar een volgend niveau en werk aan commando’s waarmee jullie de wereld veilig navigeren.

Cursus ‘Hogere school’

Richt je op gevorderde niveau’s en werk aan een samenwerking waarmee jullie met kop en schouders boven de rest uitsteken.

Cursus ‘Concept training’

Bereid je hond spelenderwijs voor op de uitdagingen die het leven met zich meebrengt—voordat deze uitdagingen zich voordoen.

traject ‘Huishond PLUS’

Maak van jouw maatje een grote hulp in en om het huis—van voorwerpen oppakken tot nachtmerries signaleren.

Cursus ‘Acteren kun je leren’

Je hond schittert op het grote doek met de juiste vaardigheden en internationaal erkende certificaten.

Cursus ‘Funlessen’

Verras jezelf én je hond met in elke les een andere activiteit. Waar gaat dat staartje sneller van kwispelen?