welzijnsgericht

De gehoorzaamheid van je hond train je op een positieve en speelse manier.

persoonlijk

Samen met de trainer werken jij en je hond tijdens de cursus ‘De Middelbare School’ aan de commando’s waar jullie het meest aan hebben.

relatiegericht

Met ‘De Middelbare School’ leren jij en je hond elkaar nog beter kennen. Zo versterken jullie je onderlinge band en werken jullie nog beter samen.

flexibel

Je kiest zelf wanneer je met de cursus begint en hoe vaak je een les wil volgen. En jullie volgen niet meer lessen dan nodig om jullie gestelde doelen te halen.

Met ‘De Middelbare School’ de gehoorzaamheid van je hond trainen

Tijdens ‘De Middelbare School’ train je de gehoorzaamheid van je hond door voort te bouwen op wat jij en je hond tijdens de cursus ‘De Basisschool’ (of een soortgelijke basiscursus) hebben geleerd.

Jullie blijven spelenderwijs aan een hechtere band werken en je verdiept je in:

  • het individuele karakter van jou en van je hond;
  • de manier waarop jullie nóg nauwer samenwerken;
  • de gevorderde commando’s waarmee jij en je hond de wereld veilig en zelfverzekerd navigeren.

Wat deze cursus bijzonder maakt, is dat jij en je hond compleet op jullie eigen tempo werken. Elke les is namelijk een instroommoment, waardoor je zelf bepaalt wanneer je wil beginnen om de gehoorzaamheid van je hond te trainen.

En je volgt ook geen vast aantal lessen: zodra jullie de gestelde doelen voor deze cursus hebben gehaald, slagen jullie voor ‘De Middelbare School’!

Hoe train je de gehoorzaamheid van je hond?

HKC Paws of Pride neemt als uitgangspunt een goede relatie tussen jou en je hond. Die band versterk je door op een leuke manier de gehoorzaamheid van je hond te trainen.

Welke gevorderde commando’s daarbij komen kijken, stemmen jij en je trainer op jou en je hond af. Zo halen jij en je hond het meest uit ‘De Middelbare School’.

De band tussen jou en je hond verder versterken

Om de gehoorzaamheid van je hond verder te trainen, kijk je eerst hoe je de fundering van jullie relatie verder verstevigt.

Dus: waar is ruimte om jullie band uit te diepen? Hoe behouden jullie de aandacht voor elkaar in een prikkelrijke omgeving? En op welke manier verbeter je jullie samenwerking?

Door tijdens de cursus ‘De Middelbare School’ aan deze elementen te werken, is ’t een eitje om de gehoorzaamheid van je hond te trainen.

De gevorderde commando’s die voor jullie nuttig zijn

De manier waarop je de gehoorzaamheid van je hond traint, bepalen wij niet voor jou, maar mét jou. Want jij weet het best wat aandachtspunten voor jou en je hond zijn en welke commando’s voor jou en je hond het meest praktisch zijn.

Voorbeelden van nuttige commando’s en vaardigheden zijn de noodstop, blijven en je hond bij je roepen als er afleidingen zijn in de omgeving.

Wil je ook met andere vaardigheden en commando’s de gehoorzaamheid van je hond trainen? Dan pakt je trainer dat graag met je op.

Hoe is de cursus ‘De Middelbare School’ opgebouwd?

Met ‘De Middelbare School’ kun je de gehoorzaamheid van elke hond trainen die eerst met succes de cursus ‘De Basisschool’ heeft afgelegd. Heb je een basiscursus bij een andere hondenschool gevolgd en wil je jou en je hond graag voor deze cursus aanmelden? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Verder is het belangrijk dat je hond sociaal is naar soortgenoten toe. We trainen de gehoorzaamheid van honden namelijk vooral tijdens groepslessen. Als je liever niet in een groep traint of een-op-eencontact met je trainer prettiger vindt, dan kun je de gehoorzaamheid van je hond trainen door de privé hondencursus te volgen.

Als laatste bepaal je zelf wanneer jullie beginnen en hoe vaak jullie een les volgen om de gehoorzaamheid van je hond te trainen. Bovendien volg je nooit meer lessen dan nodig: zodra jij en je hond de opgestelde doelen hebben gehaald, slagen jullie voor de cursus ‘De Middelbare School’!

De gehoorzaamheid van je hond trainen tijdens groepslessen

Meestal trainen we de gehoorzaamheid van honden in groepslessen. Door de groepsvorm leert je hond namelijk de aandacht voor jou te bewaren, ook wanneer jullie omringd zijn door andere honden. Op die manier werken jij en je hond aan een nauwe samenwerking die ook in prikkelrijke omgevingen standhoudt.

Ook de trainer bewaart graag de aandacht voor jullie. Daarom werken we bij de groepsvorm met een beperkt aantal deelnemers per les. Als je dus graag de gehoorzaamheid van je hond wil trainen, meld je dan op tijd aan. Zo weet je zeker dat je erbij bent.

De gehoorzaamheid van je hond trainen tijdens privélessen

Heb je een moeilijke hond? Of werk je liever niet in een groep? Train dan de gehoorzaamheid van je hond tijdens een privé hondencursus. Ook tijdens de privé hondencursus werk je aan jullie band en train je de gehoorzaamheid van je hond.

Het verschil? Door een-op-eencontact met je trainer is er alle aandacht voor jou en je hond als team. Jullie gaan gericht aan de slag met de specifieke behoeften van je hond en met de commando’s waarmee jij en je hond op een leuke, zelfverzekerde en veilige manier de wereld navigeren.

Meld jou en je hond aan voor de cursus ‘De Middelbare School’

meld je aan voor een groepsles

Er staat momenteel niets gepland.

meld je aan voor een privéles

Door drukte is het momenteel helaas niet mogelijk om je hiervoor aan te melden. Wanneer we weer plek hebben, kun je je weer aanmelden. Neem dus voor een update regelmatig een kijkje op deze pagina!

Over de cursus ‘De Middelbare School’

De cursus ‘Middelbare School’ is geschikt voor:

  • honden vanaf 8 weken oud;
  • honden met het certificaat ‘De Basisschool’;
  • baasjes met besef van het individuele karakter van hun hond.

Hebben jij en je hond op een andere hondenschool een basiscursus gevolgd en wil je nu met ‘De Middelbare School’ de gehoorzaamheid van je hond verder trainen? Neem dan contact met ons op.

Hebben jullie liever een-op-eencontact met jullie trainer? Dan kun je de gehoorzaamheid van je hond trainen met privélessen.

De kosten van de cursus in groepsvorm:

  • Heb je een strippenkaart? Dan is 1 les van 50 minuten gelijk aan 1 strip.
  • Heb je geen strippenkaart? Dan betaal je € 22,50 per groepsles van 50 minuten.

De kosten van de cursus als privélessen:

  • Heb je een strippenkaart? Dan is 1 les van 30 minuten gelijk aan 2 strippen.
  • Heb je geen strippenkaart? Dan betaal je € 45,00 per privéles van 30 minuten.

Tip!
Je bent goedkoper uit wanneer je een strippenkaart aanschaft in plaats van elke les los te betalen.

Bekijk andere cursussen van Paws of Pride

Bij Paws of Pride hebben we een boel cursussen voor jou en je hond. Heel veel hiervan kun je prima combineren met de cursus ‘De Middelbare School’. Of je nou verder de gehoorzaamheid van je hond wil trainen of op zoek bent naar een hobby met en voor je hond, of dat je hond meer dan een maatje is.

Combineer ‘De Middelbare School’ met een van onze andere cursussen

Cursus ‘Concept training’

Bereid je hond spelenderwijs voor op de uitdagingen die het leven met zich meebrengt, nog voordat deze uitdagingen zich voordoen.

Cursus ‘Trick Dog’

Leer je hond allerlei trucjes aan en behaal internationaal erkende Trick Dog-titels.

Cursus ‘Fitness voor je hond’

Versterk met gerichte oefeningen het fysieke welzijn van je hond en behaal internationaal erkende Fitness-titels.

traject ‘Huishond PLUS’

Maak van jouw maatje een grote hulp in en om het huis—van voorwerpen oppakken tot nachtmerries signaleren.

Cursus ‘Acteren kun je leren’

Je hond schittert op het grote doek met de juiste vaardigheden en internationaal erkende certificaten.

Cursus ‘funlessen’

Verras jezelf én je hond met elke les een andere activiteit. Waar gaat dat staartje sneller van kwispelen?