welzijnsgericht

 Je traint de basiscommando’s van je hond op een speelse, welzijnsgerichte manier.

persoonlijk

Tijdens de cursus ‘De Basisschool’ werk je aan de basiscommando’s die voor jou en je hond het meest nuttig zijn.

opbouwend

Met deze cursus versterk je de samenwerking met je hond, bouwen jullie een nog betere band op en leer je het beste uit je maatje te halen.

flexibel

Er is geen vaste begin- en einddatum, dus je kan jou en je hond aanmelden wanneer ’t jullie uitkomt. En je volgt alleen het aantal lessen dat jullie nodig hebben.

Train met je hond meer dan de basiscommando’s

Met de cursus ‘De Basisschool’ doe je meer met je hond dan de basiscommando’s trainen. Jullie werken namelijk spelenderwijs aan een hechtere band. En dat gebeurt helemaal aan de hand van wie jullie als individuen zijn. In deze cursus is namelijk ruimte voor:

  • het individuele karakter van jou én van je hond;
  • de manier waarop jullie soepel samenwerken;
  • de commando’s waarmee jij en je hond de wereld veilig en zelfverzekerd navigeren.

Ook werken jullie compleet op eigen tempo. Elke les is namelijk een instroommoment en zodra jij en je hond de basiscommando’s getraind hebben, slagen jullie voor de cursus.

Hoe train je de basiscommando’s met je hond?

HKC Paws of Pride neemt als uitgangspunt een goede relatie tussen jou en je hond. Die band versterk je door op een leuke manier basiscommando’s met je hond te trainen. Welke commando’s dat precies zijn, stemmen jij en je trainer op jou en je hond af.

Een positieve band tussen jou en je hond

Om de basiscommando’s met je hond te trainen, is het belangrijk dat jullie fundering in orde is. Dus: hebben jullie een goede relatie? Is er oog voor elkaar? En werken jullie soepel samen? Door tijdens ‘De Basisschool’ aan deze elementen te werken, is ‘t een eitje om de basiscommando’s met je hond te trainen.

De commando’s die voor jullie nuttig zijn

De basiscommando’s die je met je hond traint, bepalen wij niet voor jou, maar mét jou. Want jij weet het beste welke commando’s voor jou en je hond het meest praktisch zijn. De commando’s en vaardigheden die sowieso nuttig zijn, zijn wandelen aan een slappe lijn, je hond bij je roepen en je hond laten zitten en liggen. Wil je andere basiscommando’s met je hond trainen? Dan pakt je trainer die graag met je op. Op die manier halen jij en je hond het meest uit de cursus ‘De Basisschool’.

Hoe is ‘De Basisschool’ opgebouwd?

Bij ‘De Basisschool’ kun je met elke hond basiscommando’s trainen. Het maakt dus niet uit of je een pup van 8 weken of een senior van 8 jaar hebt. Wel is het handig als je hond sociaal is naar soortgenoten toe. Vindt jouw hond andere honden moeilijk? Dan kun je met je hond basiscommando’s trainen door de privé hondencursus te volgen.

Of je nou de basiscommando’s met je hond wil trainen tijdens groepslessen of privélessen, je kan op elk moment in de cursus instromen. Bovendien volg je nooit meer lessen dan jullie nodig hebben om de basiscommando’s te trainen: zodra jij en je hond de opgestelde doelen hebben gehaald, slagen jullie voor ‘De Basisschool’!

‘De Basisschool’ in groepsvorm

Meestal trainen we de basiscommando’s met de hond in groepslessen. Door de groepsvorm leert je hond namelijk de aandacht voor jou te bewaren, ook wanneer jullie omringd zijn door andere honden. Op die manier werken jij en je hond aan een nauwe samenwerking die ook in prikkelrijke omgevingen standhoudt.

Ook de trainer bewaart graag de aandacht voor jullie. Daarom werken we bij de groepsvorm met een beperkt aantal deelnemers per les. Wil je graag basiscommando’s met je hond trainen? Zorg er dan voor dat je je op tijd aanmeldt. Het kan namelijk voorkomen dat een les vol zit. Als je niet of niet op tijd aanmeldt, dan kan je helaas niet deelnemen aan de les.

Privé hondencursus ‘De Basisschool’

Heb je een moeilijke hond? Of werk je liever niet in een groep? Train dan met je hond de basiscommando’s door een privé hondencursus te volgen. Ook tijdens de privé hondencursus werk je aan jullie band en train je de basiscommando’s met je hond.

Het verschil? Door een-op-eencontact met je trainer is er alle aandacht voor jou en je hond als team. Jullie gaan gericht aan de slag met de specifieke behoeften van je hond en met de commando’s waarmee jij en je hond op een leuke, zelfverzekerde en veilige manier de wereld navigeren.

meld jou en je pup aan voor de cursus ‘de basisschool’

meld je aan voor een groepsles

Er staat momenteel niets gepland.

meld je aan voor een privéles

Door drukte is het momenteel helaas niet mogelijk om je hiervoor aan te melden. Wanneer we weer plek hebben, kun je je weer aanmelden. Neem dus voor een update regelmatig een kijkje op deze pagina!

Over de cursus ‘de basisschool’

De cursus ‘Basisschool’ is geschikt voor:

  • honden vanaf 8 weken oud;
  • honden zonder basisvaardigheden;
  • baasjes met besef van het individuele karakter van hun hond.

Voor de groepslessen is het belangrijk dat je hond sociaal is in een groep. Vindt jouw hond soortgenoten moeilijk? Dan kun je de basiscommando’s met je hond trainen door privélessen te volgen.

De kosten van de cursus in groepsvorm:

  • Heb je een strippenkaart? Dan is 1 les van 50 minuten gelijk aan 1 strip.
  • Heb je geen strippenkaart? Dan betaal je € 22,50 per groepsles van 50 minuten.

De kosten van de cursus als privélessen:

  • Heb je een strippenkaart? Dan is 1 les van 30 minuten gelijk aan 2 strippen.
  • Heb je geen strippenkaart? Dan betaal je € 45,00 per privéles van 30 minuten.

Tip!
Je bent goedkoper uit wanneer je een strippenkaart aanschaft in plaats van elke les los te betalen.

Bekijk andere cursussen van Paws of Pride

Bij Paws of Pride hebben we een boel cursussen voor jou en je hond . Heel veel hiervan kun je prima combineren met ‘De Basisschool’, of je nou nog meer basiscommando’s met je hond wil trainen of juist jullie samenwerking naar een hoger niveau wil tillen.

Combineer ‘de basisschool’ met een van onze andere cursussen

Cursus ‘Puppy Power’

Leg de beste basis voor een goede band met je puppy en help je pup op te groeien tot een kalme, zelfverzekerde, stabiele hond.

Cursus ‘Concept training’

Bereid je hond spelenderwijs voor op de uitdagingen die het leven met zich meebrengt, nog voordat deze uitdagingen zich voordoen.

Cursus ‘Trick Dog’

Leer je hond allerlei trucjes aan en behaal internationaal erkende Trick Dog-titels.

Cursus ‘Fitness voor je hond’

Versterk met gerichte oefeningen het fysieke welzijn van je hond en behaal internationaal erkende Fitness-titels.

traject ‘Huishond PLUS’

Maak van jouw maatje een grote hulp in en om het huis—van voorwerpen oppakken tot nachtmerries signaleren.

Cursus ‘Acteren kun je leren’

Je hond schittert op het grote doek met de juiste vaardigheden en internationaal erkende certificaten.